Skip to main content

Veel gestelde vragen

 • Wat als de ballonvaart niet doorgaat?
  Dan plannen we, in overleg met de passagiers, een nieuwe datum voor de ballonvaart en het diner. Moet u opnieuw plannen? KLIK HIER

 • Hoe laat wordt u in het restaurant verwacht?
  De ballon stijgt twee uur voor zonsondergang op. In de zomermaanden kunt u voorafgaand aan de ballonvaart eten. We verwachten u ongeveer vier uur voor zonsondergang in het restaurant. Onderstaand schema geeft een indicatie van de aanvangstijd in het restaurant. April: Na de ballonvaart eten, 17.00/18.00 uur verzamelen voor de ballonvaart. Begin mei: 17.00 uur, eind mei: 17.30 uur. Begin juni: 18.00 uur, eind juni: 18.00 uur. Begin juli: 18.00 uur, eind juli: 17.30 uur. Begin augustus: 17.00 uur, eind augustus 16.00 uur. September: Na de ballonvaart eten, 16.45/17.15 uur verzamelen voor de ballonvaart.

 • Waar stijgt de ballon op?
  Wij proberen altijd op te stijgen of te landen in de buurt van het restaurant. Heeft u gekozen voor De Hebberd Barneveld? Dan stijgen we op in Barneveld of we varen richting Barneveld. Zo proberen we altijd boven voor u bekend gebied te zijn.

 • Het is een verrassing.
  Als u bij uw bestelling via de website aangeeft dat het om een cadeau gaat, versturen wij de tickets naar een ander adres of in een blanco envelop. U kunt dit (met eventueel het andere adres) aangeven in het opmerkingenveld.

 • Is er een leeftijdsgrens?
  In principe kunnen kinderen met een lengte vanaf 140 centimeter mee. Ook over oudere passagiers (80+) overleggen wij graag eerst met u.

 • Ik heb last van hoogtevrees, wat nu?
  In een luchtballon heeft u gegarandeerd geen last van hoogtevrees, omdat er geen contact met de grond is. Ook voor mensen die normaal niet op een ladder zouden durven klimmen, is ballonvaren geen probleem. Er zijn zelfs ballonvaarders met hoogtevrees!

 • Is ballonvaren gevaarlijk?
  Zoals u weet is niets in het leven zonder risico. Ballonvaren is één van de veiligste vormen van luchtvaart. Onze piloten zijn ervaren en doorgewinterde ballonvaarders en zullen altijd onnodige risico's vermijden. Zo hanteren we bijvoorbeeld strenge limieten inzake de weersgesteldheid en windsnelheden. Wij varen uitsluitend met het modernste materiaal, dat wordt onderhouden door erkende onderhoudsbedrijven.

 • Zijn wij tijdens de vaart verzekerd?
  Alle passagiers zijn gedurende de vaart uitstekend verzekerd via de Nederlandse Luchtvaart Pool. Deze verzekering geldt niet voor persoonlijke bezittingen zoals telefoons, camera’s of (dure) kleding.

 • Wanneer is het weer geschikt om ballon te varen?
  Kort gezegd komt het erop neer dat windkracht 3 maximaal is. Verder moet het zicht goed en de bovenwind niet te sterk zijn. Wanneer wij een vaart vanwege de weersomstandigheden afzeggen, dan doen wij dat altijd voor uw veiligheid. Het is desondanks mogelijk dat u dan soms toch een ballon in de lucht ziet. Wij varen echter altijd 100% op safe!

 • Waarom wordt ballonvaren altijd ’s avonds gedaan?
  Overdag zorgt de warmte van de zon voor thermiek (op- en neergaande bewegingen en turbulentie in de lucht). Dit is gevaarlijk voor een luchtballon. Twee uur voor zonsondergang dooft de thermiek uit en gaat de wind liggen: het ideale moment voor een ballonvaart.

 • Kunnen wij al één of meerdere dagen van tevoren horen of de vaart doorgaat?
  Dit is helaas niet mogelijk. Gezien het toch wat grillige karakter van het Nederlandse weer kunnen wij pas op de dag van de vaart beslissen of het weer geschikt is. U ontvangt van ons op die dag in de loop van de middag een bericht op uw mobiele telefoon.

 • Kan ballonvaren alleen in de zomer?
  De zomer is natuurlijk bij uitstek het seizoen om ballon te varen, vanwege de vele geschikte dagen.
 Echter, een vaart in de herfst of winter is zeker net zo mooi.

 • Welke kleding kan ik het best dragen?
  In de mand is het tijdens de vaart niet koud. Sportieve kleding die u tijdens een fietstocht zou dragen is prima. Ballonvaren is een outdoor-gebeuren: witte jasjes of pumps zijn zonder meer af te raden. Wij adviseren stevige schoenen of laarzen. Bij warm weer is een petje tegen de branderwarmte prettig.

 • Mag ik een fototoestel of videocamera meenemen?
  Daartegen bestaat geen bezwaar, als u zorgt voor een tas waarin u de camera kunt opbergen voor de landing. U neemt uw camera wel op eigen risico mee in de mand. Niet overal mag worden gefotografeerd: houdt u zich s.v.p. aan de aanwijzingen van de piloot.

 • Waar zal de ballon gaan landen?
  Dat is altijd weer een verrassing: de ballon gaat met de wind mee en kan slechts marginaal worden bestuurd, door op verschillende hoogtes te gaan varen. Het is dus altijd weer spannend waar de landing uiteindelijk zal plaatsvinden.

 • Hoe kom ik terug na de landing?
  Na het gezamenlijk inpakken van de ballon brengen wij de passagiers weer terug naar het restaurant.