Ruim 80 keer per jaar boven Barneveld en omstreken.


,,Toen bleek dat onze luchtballon de meeste vaarten van Nederland maakt”

Hot-R ballonvaarten en restaurant De Hebberd begonnen vorig jaar met hun samenwerking. De inmiddels bekende zwarte ballon werd besteld en voor het gemak kwam er een website. Sindsdien is de luchtballon van De Hebberd bijna elke vaarbare avond boven Barneveld of Amersfoort in de lucht te zien. Hebberd ballonvaart 1

Edcar Vermeulen van Hot-R ballonvaarten heeft wel een vermoeden waarom de ballonvaarten zo succesvol zijn. ,,We bieden de mensen echt een avondvullend programma. Doordat we met maximaal vijf passagiers per avond de lucht in gaan, kunnen we er een totaal andere belevenis van maken. Het maken van een mooie ballonvaart staat voorop, maar de persoonlijke aandacht en de gezellige sfeer zijn bij ons zeker zo belangrijk.”

Het concept is eenvoudig; ballonvaren en dineren op dezelfde avond. ,,De mensen gaan eerst lekker à la carte bij De Hebberd eten. Vervolgens worden zij door ons bij het restaurant opgehaald en na de ballonvaart komen we ook daar weer terug. Dan heb je toch een zorgeloze avond”, aldus de ballonvaarder. ,,Het is meer regel dan uitzondering dat we na de ballonvaart gezellig met ons team en de passagiers bij De Hebberd op het terras een drankje nemen. Dat kan volgens mij alleen als je een mooie avond met elkaar hebt gehad.”

Pas toen hij bij de jaarlijkse keuring het logboek aan de inspecteur overhandigde, kwam naar voren dat het aantal vaarten met de luchtballon van De Hebberd ruim bovengemiddeld was. Elke ballonvaart wordt geregistreerd en geen enkele ballon had het afgelopen jaar zoveel vaarten gemaakt. ,,Toen bleek dat onze luchtballon de meeste vaarten van Nederland maakt”, lacht Vermeulen. ,,Het is een competitie waar je niets mee kunt winnen, maar toch zijn we er trots op!” 

 

Ballonvaart boeken

Cadeaubon bestellen

Cadeaubon verzilveren

De Hebberd
AMERSFOORT

De Hebberd
BARNEVELD

De Bunckman
VOORTHUIZEN

DaNaast 
AMERSFOORT

DaBoven 
VOORTHUIZEN